hits
  • 17.03.2018, 08:03

Enda noen tjuvstartere!


Da har enda 3 stk fått sine treningsprogram, og setter nå i gang med treningen. Oppstart av konkurransen er fortsatt ikke før 1.april, men det er jo ålreit å få et forsprang på resten av konkurrentene ;) Mona er i løpegruppa, mens Ida Catrine og Veronica er i "ned i vekt"-gruppa. Vi heier på alle 3! :DPs: konkurransen kan du lese om her 

  • 14.03.2018, 16:04

Da var vi plutselig i gang da!


Oppstart av konkurransen er jo 1.april, men da jeg på mandag la ut hvilke mål, tester og bilder som skulle tas før de kan få sine treningsprogram, tok det ikke lange tiden før disse 5 sendte melding. Kort oppsummert stod det at "jeg er klar NÅ!", i tillegg hadde de rukket å ta tester, bilder og mål lenge før hva jeg hadde planlagt. Så da var det bare å sette seg ned og lage planer da ;)

De har til og med også rukket å trene denne uka, i tillegg til og ta tester.
-Jeg er kjempestolt, samtidig som jeg heier alt jeg kan for at det holder helt ut. 

For det er jo varige endringer vi går for, ikke sant? :D

Det er bare for resten av deltakerne å komme i gang nå hvis de føler for det også, men det er også heeelt lov å kose seg med påskeegg og late påskedager, og kjøre på fra konkurransestart 1.april. 


Heia Monica, Trine, Malin, Caroline og Trine!

Dette blir gøy!

-Stay tuned :D

  • 12.03.2018, 07:37

Antropometriske mål, bilder og formtesting


Deltakerne i konkurransen skal ta antropometriske mål, bilder og må igjennom en formtesting, slik at vi har noe å måle fremgangen med. For de som vil ned i vekt, eller endre kroppssammensetning (stramme opp, øke muskelmasse feks), er det en fordel å kunne følge med på de antropometriske målene etterhvert i prosessen, i tillegg er det først når man ser bilder, man virkelig forstår hva som har skjedd med kroppssammensetningen!
Formstigning er alltid gøy å kjenne på, og særlig vil nok dette komme frem i løpegruppa.
Og for at "sterkere kropp"-gruppa skal ha noe å måle fremgangen med, skal det utføres tester også her.

De som ønsker en vektnedgang og endring av kroppssammensetning, skal ta følgende antropometriske mål:
-Vekt
-Høyde

+ (Beregne KMI hvis ønskelig)
-Midjemål
+ (Hofte, lår og overarm hvis ønskelig)


Mye som kan måles, men viktigst i denne sammenhengen er vekt og midje. 


De som ønsker en sterkere kropp, skal gjennomføre følgende tester før oppstart:
-Hvor mange push-ups med egen kroppsvekt klarer jeg?
-Hvor mye tilleggsvekt klarer jeg å utføre 10 knebøy med?
-Hvor lenge klarer jeg stå i planke med utoverføring av ben?
-Hvor mange hang ups klarer jeg?


1RM-testing skal IKKE gjennomføres, da jeg ikke overlater denne testingen til nybegynnere som aldri har gjort dette før, og uten min veiledning. Deltakerne får utdelt et program hvor øvelsene beskrives og video av alle øvelsene vises.


De som ønsker bedre løpeform skal igjennom følgende tester: 
-Hvor lenge kan jeg løpe sammenhengende"
-Hvor kjapt kommer jeg meg gjennom en utvalgt distanse/runde?


For de som ikke klarer å løpe ved oppstart, blir da svaret på første 0 minutter, også blir måling av runden/distansen gjort gående (med innslag av jogging for de som klarer).  


I tillegg skal det tas helkroppsfigur-bilder
-Forfra
-Bakfra
-Fra siden


Bildene skal tas ikledd undertøy eller evt shorts og singlet/trenings-bh. 
Her er eksempel på nøyaktig hvordan disse bildene skal tas: 
(Heia tøffe Trine, som tør å dele!) 

PS: Tas gjerne i dagslys, men pass på at lyskilden er bak fotografen, og ikke bak den som skal fotograferes. 
-For de som ønsker å blir bedre på ALLE områder, tester de ut ALT!
...........................

Så hvordan tar man antropometriske mål?

Veie seg gjør man på en vekt, og for meg har det ingenting og si om denne vekta er fancy eller ikke, bare man veier seg på SAMME vekt hver gang.

KMI (kroppsmasseindeks)- Eller BMI for dere som liker det internasjonalt.
Vekt (kg) / (høyde (m) x høyde (m) )

Eks: en dame som veier 80 kg og er 1.70 m høy:
KMI=  80/ (1.7x1.7)= 27.7

Hennes KMI er da 27.7

Det som er motiverende med å beregne KMI er at man etter en vektnedgang kan si at "Jeg var "fedme grad 1", og nå er jeg nede i "normalvekt".

Grenseverdier for KMI:

Undervekt: <18.5
Normalvekt: 18,5-24,99
Overvekt 25,00-29,99
Fedme >30
-Grad 1: 30-34,99
-Grad 2: 35,00-39,99
-Grad 3: >40


MEN...
-For det er et stort MEN ved KMI, og derfor skal ikke KMI legges så mye fokus på i denne prosessen.
KMI sier INGENTING om kroppssammensetningen. Derfor skal vi heller ha fokus på vektnedgang og midjemål/ livviddemål.

Livviddemål er et godt alternativ eller supplement til KMI. Livvidden bør måles så nøyaktig som mulig og på samme sted hver gang: midtpunktet mellom nederste del av ribbena og øverste del av hoftekammen (ca på høyde med navlen for de fleste). Målebåndet skal holdes stramt, men man skal kunne klare å snike inn en finger mellom målebåndet og magen. Mål gjerne et par ganger, slik at du vet svaret blir nøyaktig.      

Grenseverdier for livvidde:

Abdominal Overvekt

Menn: 94,0 - 101,9 cm 
Kvinner: 80,0 - 87,9 cm

Abdominal fedme

Menn: ≥ 102 cm
Kvinner: ≥ 88 cm

 

Mange synes også det er motiverende å måle det bredeste området ved de såkalte love handles. 
........................

Det er fremgangen som skal være i fokus her, noe man vil se på bilder og gjennom løpe-/styrke -rapporter. Hos de som ønsker vektnedgang, vil det være gøy å følge med nedgangen, og hva opprinnelig vekt var skal ikke oppgis med mindre de ønsker lenger uti prosessen. Vekt sier heller ikke noe om kropssammensetning, og nøyaktig hva vekta sier er ikke relevant her. Det er nedgangen vekta viser, hvis nedgang er et mål, som er fokuset. 

Årsaken til at jeg sa at alle skal legge ut vekt i april, var for å få med de som er villige til å dele ALT. Og sile ut de som har "sperrer". I en slik konkurransesammenheng og i dette opplegget, må man være villig til å dele alt sammen. At enkelte ikke ønsker dette, og trakk seg, er helt forståelig. Ikke alle føler for å legge ut vekta si offentlig. Men hvis man allerede her begynner å nøle, tror jeg dette kan bli en altfor heavy prosess, og jeg valgte da å ta med de uten "sperrer". 
I min jobb som PT, er det jo ikke slik jeg gjør det med å "sile ut", men i denne konkurransen og i dette opplegget måtte jeg gjøre det sånn :)
-Både for deres egen del, og for konkurransen del (blir vanskelig å følge med for heiagjengen, hvis folk stadig trekker seg fordi det var for voldsomt).

Og når jeg får oppstartstallene til deltakerne, det være seg antall push ups, kg eller løperekorden, skal de si høyt og tydelig farvel til disse tallene, for det skal være siste gang de ser de! :D
Vi går for varige resultater, og ser på dette som en investering i resten av livet, og ikke en midlertidig slankekur eller liknende!

Heia!


-Ida

  • 11.03.2018, 20:48

Nu kör vi!Jada!
Da er alle deltakerne i "Bli Spårti"-konkurransen presentert, kick off er satt opp, og jeg er i full gang med å lage trening-/ og kostholdssplaner til gjengen. Dette blir et fantastisk spennende eventyr, og jeg gleder meg til å se resultatene! Men noe jeg gleder meg til mest av alt, er å bli kjent med så mange fine mennesker og få ta del i reisen deres frem mot målene. 

Tenk, for noen innholdsrike måneder dette blir! Og tenk så gøy det blir å følge de alle! Heng med på oppdateringene, og stem frem favoritt(ene) i slutten av mai da vel!

Nu kör vi!
-Men først skal vi fortære noen påskeegg... SÅ er vi i gang!

  • 05.03.2018, 16:23

Heisann!


Hei, og velkommen til denne bloggen! Jeg heter Ida Salberg, er utdannet "Personlig Trener og Kostveilder" hos Axelssons Body Work School, og leverer i disse dager bacheloroppgave i ernæring hos Bjørknes Høyskole. Jeg er selvstendig næringsdrivende, og driver firmaet "SPÅRTI", i tillegg til å jobbe som PT hos Trento Bjørkelangen. Å hjelpe mennesker i form, er virkelig drømmejobben, og nå skal jeg få gjøre det på en helt ny måte!

Fra og med 1.april skal jeg ha en liten konkurranse gående, hvor jeg hjelper en gjeng flotte mennesker i form, mot at de lar oss følge de på veien. Dette er teksten jeg la ut på Spårti sin facebookside, da jeg vervet deltakerne:
 

Jeg søker mennesker som vil komme i form, heeeelt gratis i følgende grupper:
1: Par (altså to samboere/et ektepar som vil gjøre det sammen)
2: De som vil ned i vekt
3: De som ønsker å oppnå større muskelmasse
4: De som vil i løpe-form (her vil vektnedgang inkluderes også, for de som vil ned i vekt. Ellers er det helt fint å "bare" ha løpinga som mål.)

Ooooog i tillegg skal vi lage en konkurranse ut av dette.
Vinneren blir kåret 21.oktober, så her har man mange måneder med PT-veiledning foran seg hvis man går hele veien :D

Vi starter opp 1.april, og gjennom april og mai skal deltakerne veiledes i trening og kosthold over nett. Frivillige treningssamlinger vil også arrangeres i denne perioden. Både hos meg på Setskog, og ute på Bjørkelangen.
-Alle må være villige til å la seg avbilde før oppstart "lettere kledd" (shorts og singlet går fint) og oppgi vekt og midjemål. Siste uken hver måned legger jeg ut en oppdatering på hver deltaker, og siste uka i mai stemmer følgerne frem de som i deres øyne har gjort en god jobb. De 25% med mest stemmer går videre, også velger jeg ut 25% som også går videre. Altså "ryker" halvparten her.

I juni og juli har vi "ferietrening" som tema, og alle får et nytt individuelt treningsprogram i tillegg til en kostholdssamling hjemme hos meg (her settes flere alternative datoer opp). På denne samlingen skal vi lage masse deilig lettere sommermat, og finne inspirasjon til en litt sunnere sommer. 
Etter denne runden skal det stemmes fram 5 stk som blir med videre, i tillegg velger jeg ut 5 stk.

I august og september skal alle ha 1 PT-time med meg annenhver uke, og få nok en individuell treningsplan. Her skal man også få NØYE oppfølging på kostholdet. Dette vil si kostregistrering, oppfølgingssamtaler på nett 2 ganger i uka og/eller kostplaner til de som ønsker dette.

Oktober: finalemåneden!
Denne måneden blir det 1 PT-time i uka med meg + 1 gruppetime (flere alternativer settes opp).
Uke 1: 3 stk må forlate programmet
Uke 2: Enda 3 stk må forlate programmet
Uke 3: De 4 som er igjen skal legge ut ett innlegg hver seg om hvorfor nettopp de fortjener å vinne, og til slutt stemmes det fram 1 vinner!

DÆVEN! Tenk for en mulighet til å komme i form!

For hver runde man kommer videre, får man flotte premier. Alle som går videre fra 1.runde vinner utstyr til hjemmetrening! :D

Hvem er med meg???? :D

 

Dette blir så moro, og jeg håper dere blir med å heie like hardt som meg selv :D
-Ida

 

 

Ida

Personlig Trener og kostveileder som skal hjelpe en gjeng flotte mennesker i form i 2018, og dere kan få ta del i deres reise :D

Search

Bloggdesign