hits
 • 02.06.2018, 10:32

Smoothiefrokost og fellestrening :D


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi er i gang med runde nr 2, og for å feire/ kick-starte dette, var vi i gang med trening kl 08:30 i dag. Etter en varm og svett økt som virkelig brant i rumpa, var det iiiiiskald smoothie, havre/mocca-kaker og yoghurtnøtter i skyggen på verandaen min. Kan man få en bedre start på dagen?
-Neppe ;)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fra venstre: Anita, Veronica, Hanne J, Ida C og Ida E.
PT'en nyter å ha andre og legge ut bilder av, så hun selv endelig kan være bak kameraet xD

Nå er deltakerne fryktelig spente på å ta fatt på sine nye treningsprogram, og selv om det virkelig er en skrekkblandet fryd inne i bildet, vet de at detta skal de klare!
-De klarte jo første runde med glans, så detta går SÅ fint! :D


 

 • 31.05.2018, 19:07

Disse er videre til 2.runde!!!


Valgt videre gjennom stemming:

Ida Catrine: 69 stemmer 


Anita Rønaas: 64


Veronica: 63 stemmer


Trine L: 40 stemmer


Silje: 39 stemmer


Hanne Jeanette: 33Valgt videre av PT'en:

Lars


Hanne Elisabeth


Ida Eugenie


Ida 


Caroline


Ellen

 • 31.05.2018, 12:49

Disse er videre til 2.runde!!!


Valgt videre gjennom stemming:

Ida Catrine: 69 stemmer 


Anita Rønaas: 64


Veronica: 63 stemmer


Trine L: 40 stemmer


Silje: 39 stemmer


Hanne Jeanette: 33Valgt videre av PT'en:

Lars


Hanne Elisabeth


Ida Eugenie


Ida 


Caroline


Ellen

 • 30.05.2018, 11:43

Oversikt over alle deltakernes resultater etter 1.runde


Gjennomført 1.runde og håper på deres stemmer!

Ps: 6 av disse går videre gjennom deres stemmer! Stemme gjør du ved å legge igjen kommentar her.

Lars
Les innlegget hans her

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Monica
Les innlegget hennes her
Silje
Les innlegget hennes her
Ida Catrine
Les innlegget hennes her

Ellen
Les innlegget hennes herHanne Jeanette
Les innlegget hennes her
Ida
Les innlegget hennes her
Hanne Elisabeth
Les innlegget hennes her
Veronica
Les innlegget hennes her
Trine L
Les innlegget hennes her
Caroline
Les innlegget hennes her
Anita
Les innlegget hennes her

Ida Eugenie
Les innlegget hennes her

 

Trine KH
Les innlegget hennes her

Ønsker å gi bort plassen til noen som kommer til å gå mer "all in" fremover/ ønsker ikke være med videre
 

Jeanette:
Les innlegget hennes herHelene:

Les innlegget hennes her
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Susanne
Les innlegget hennes her

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Chanette
Les innlegget hennes her 

Jeanette Isabell

 

 

Har ikke levert oppdatering, og er dermed ute av konkurransen:

Mona 


Trukket seg underveis:

Heidi og Madeleine

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Malin
Les innlegget hennes her

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

 • 22.05.2018, 08:43

1. runde i "Bli Spårti"-konkurransen er over!......Sånn nesten ihvertfall. Dette er siste uken av treningsplanene til deltakerne, og innen søndag skal jeg ha fått nye mål, bilder og formtester fra alle sammen, slik at dere kan stemme over hvem som går videre til neste runde. 30 deltakere meldte seg på, men 24 deltakere var vi den 1.april, og halvparten av disse skal videre til runde nr 2. Det betyr at 12 stk går videre, 6 dere stemmer frem og 6 jeg velger med meg videre. 

Denne runden, altså runde nummer 1, har vært en slags audition-runde til neste runde. Absolutt alle som ville delta fikk være med (opptil 30 stk ihvertfall), og da kommer det kanskje ikke som en overraskelse på hverken meg eller dere at ikke alle har gjennomført dette opplegget med "godkjent" innsats. Jeg anser meg selv som en dyktig PT og veileder, men når enkelte etter å fått individuell treningsplan, kostråd, heiing, pushing, ukesutfordringer, fellestreninger, veiledning og motivasjonshjelp også fra de andre deltakerne, enda ikke er i gang med treningsplanen, er det ikke så mye mer jeg får gjort. Det er dessverre i styrkegruppa dette har vært det største problemet. Kanskje brutalt av meg å være så ærlig på dette, men nå godtok deltakerne en slik offentliggjøring når de meldte seg på en slik konkurranse. Dessuten er jeg ikke typen til å pynte på sannheten heller ;)

"Gulroten" og motivasjonen denne runden skulle være å kvalifisere seg til neste runde hvor veiledningen skal bli mye mer individuell og "intens". Alle som har tatt kontakt har fått svar på alt de lurer på, noen har måttet justere treningsplanen, andre har sendt meg kostregistreringer å kikke på, slik at alle har fått den veiledningen de har spurt etter også denne runden, men neste runde skal jeg sjekke inn et par ganger i uka for å sørge for at treningen blir gjennomført som planlagt -Personlig, og ikke bare i facebookgruppen deres ;)  
-I tillegg skal vi neste runde ha flere samlinger og kurs, hvor deltakerne skal lære mer om kosthold, og trenes opp til å sette opp treningsplaner og øktplaner på egenhånd. Temaet skal være "ferietrening", og vi skal bli kreative på treningsfronten.

Dette krever at de som går videre har gjort jobben sin ordentlig og er godt kjent med basisøvelsene. Derfor oppfordrer jeg også lesere til å stemme etter innsats! Dette er ikke en popularitetskonkurranse. Heller ikke en konkurranse om å gå ned mest mulig i vekt. Dette er en konkurranse vi skal belønne GOD INNSATS! I mine øyne er ikke de som har for eksempel slurvet med styrketreningen kvalifisert til å gå videre, da jeg gang på gang har sagt at for å unngå skader og slitasjer MÅ de følge planen for styrketrening. -Dette gjelder også i løpegruppa, hvor det kanskje har vært mest slurving nettopp med dette. Når nybegynnere, med kanskje en overvektig kropp i tillegg, skal i gang med løping, må det skje gradvis og det MÅ supleres med noe lett styrketrening. I tillegg har flere av disse deltakerne plager i ledd og særlig ryggen, og da er det veldig viktig å bygge opp kroppen før man belaster den i så stor grad. 

Men apropos GOD INNSATS, så er det gledelig å kunne meddele at det er så utrolig mange som har hatt nettopp dette gjennom HELE perioden. Dette har resultert i helt fantastiske endringer, positive overraskelser og mange fine øyeblikk. Særlig har dette vært tydelig i "ned i vekt"-gruppen.

Samhold og nye vennskap har oppstått samtidig som egne mål nås. Mange har lært mye nytt om seg selv, og gått laaangt utenfor komfortsonen. Ikke minst har mange fått til ting de ALDRI trodde de ville klare. 
Dette har vært 8 slitsomme, flotte og intense uker for både meg deltakerne, og jeg gleder meg STORT til fortsettelsen! <3
...................................

Det som skjer videre nå er at alle deltakernes resultater skal presenteres fra og med i kveld og tom onsdag morgen neste uke. Onsdag kveld skal det stemmes over hvem som går videre, og stemmingen foregår frem til kl 12 torsdag 31/5. Torsdag ettermiddag/kveld skal de som går videre presenteres og da setter min jobb i gang med å lage nye treningsplaner til de 12 deltakerne. 

Følg med på innleggene de kommende dagene, og husk for all del å stemme neste uke! :D


 

 • 11.04.2018, 19:35

FOR en økt! og FOR en innsats!
I går hadde vi løpetrening på Bjørkelangen!
Det ble 15-17 minutter oppvarming med gradvis økning i innsats og tempo. Deretter kjørte vi 10 drag 45:15-intervaller (45 sekunder løping+15 sek gange), 10 drag 30:30-intervaller og til slutt 10 drag 15:45-intervaller. Vi økte intensiteten samtidig som vi senket drag-tid og økte aktiv hvile. Deretter jogget vi ned i 6-7 minutter og gikk samlet tilbake til parkeringsplassen. 

Tilbakemeldingene fra deltakerne var at det var lærerikt å få litt tips i forhold til løpeteknikk, og det å få litt begrep om hvordan intensiteten skal være på korte intervaller.
Vi tok en del flere drag enn jeg vanligvis ville lagt opp til, men timen gikk SÅ fort. 
Jeg liker jo best å løpe for meg selv, men jammen var dette motiverende! Godt humør hadde vi gjennom hele økta, selv om vi alle var helt kjørt! 

Man valgte selv tempo ut i fra eget utgangspunkt, og vi jobbet frem og tilbake på samme område, slik at vi var "sammen" selv om vi løp i forskjellig tempo.

Løpeøkta måtte dessverre tas på asfalt på gangveien retning Løken, for jeg hadde jo aldri forestilt meg at vi fortsatt ville ha is på grusveier og løpebanen. 
-Satte jo opp økta for over en måned siden. 

Nå gleder vi oss alle til mykt underlag blir tilgjengelig, og man skal ikke se bort i fra at det blir mer løpetrening på denne gjengen :D
-Jeg håper ihvertfall det ;)

 • 09.04.2018, 11:01

Nå gjelder det: Ukeskonkurranse
Denne uka setter jeg gruppene opp mot hverandre, og kjører en konkurranse. Dette er teksten som ble lagt inn i gruppene i går (og joda, jeg kan visst være streng jeg også ;) ) :

 

Er noen som sliter med motivasjonen til å komme i gang, så da kjører vi på med en konkurranse til uka! Vi skal se hvem av gruppene her som klarer å gjennomføre flest av sine planlagte økter. Altså %- vis.

På denne måten er det ikke bare deg selv du skuffer om du skipper trening uten god grunn, det er også resten av gruppa  Og dere: mtp alle timene jeg har brukt per treningsprogram, krever jeg at dere PRØVER å komme i gang, og at "jeg gidder ikke" ikke er god nok unnskyldning! Nå ligger alt til rette for å oppnå resultater! Og jeg droppa ikke påskeferien i år for å sette opp planer dere ikke gidder å prøve og følge. Legg merke til ordet "prøve". Jeg krever lite. Jeg krever bare at dere PRØVER!

Så: nå MÅ vi i gang dere. Jeg veit at hverdagen byr på overraskelser, og at planer må gjøres litt om på. Må dere derfor justere/improvisere litt med økter, er dette helt i orden, og blir godkjent i ukeskonkurransen til uka 

Jeg har trua på at dere klarer dette! 
Heia heia Hvem vinner, mon tro?
Sterkere kropp?
Eller er det løpegruppa som er mest dedikerte denne uka?
Eller kanskje er det ned i vekt-gjengen som tar detta? :D

Jeg veit hvem jeg holder en liten knapp på, men jeg elsker å bli overrasket, og håper det skjer også her ;)

Sterkere kropp:
Madeleine Holtet
Heidi Constanse Delingsby-Fossneset
Trine Krogstad Hvesser
Jeanette Isabell Bråten
Trine Ljungberg
Malin Holtet
Helene og Lars-Petter Martinsen

Løpegruppa:
Mona Elisabeth Ødegaard
Hanne Jeanette Ingeborgøien
Silje Renate Stenslet Hellebakken
Jeanette Ekre Jørgensen
Yvonne Ødegaard
Monica Johansen
Susanne Celius Skogholt
Anita Rønaas
Chanette Runesdatter

Ned i vekt:
Veronica Silkebækken
Ellen Iren Thoresen
Ida Catrine Wølneberg
Ida Eugenie Milliansen
Hanne Elisabeth Arborg
Caroline Kristiansen
Ida Skaugrud Åmodt 

 

Hvilken gruppe tror DU vinner ukeskonkurransen?

 • 08.04.2018, 18:52

Enda mer kick off! :D
Denne helgen har vi hatt enda mer kick off.
-Både fredag og søndag!
Fredag hadde vi tre timer trening, først kettlebell, og deretter boksing og styrke med egen kroppsvekt. Søndag var det duket for Tabata og Styrke med Super-set.

Til uka er det løpe-trening på tirsdag, og styrketrening på fredag. Så skal deltakerne forhåpentligvis ha samlet nok kunnskap og motivasjon til å klare dette på egenhånd hjemme fremover :)

Her kommer noen bilder fra helgen, og FOR en fin gjeng jeg har med på trening om dagen :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Disse var på kick off 6.april:

Jeanette Isabell Bråten
Madeleine Holtet
Trine Krogstad Hvesser
Susanne Celius Skogholt
Trine Ljungberg
Ellen Iren Thoresen
Veronica Silkebækken
Mona Elisabeth Ødegaard
Helene Krogsvold Martinsen

Disse var på Kick off i dag, 8.april: 

Malin Holtet
​Susanne Celius Skogholt
Trine Ljungberg
Ellen Iren Thoresen
Veronica Silkebækken
Mona Elisabeth Ødegaard
Helene og Lars-Petter Martinsen
Anita Rønaas
Caroline Kristiansen
Monica Johansen
Ida Catrine Wølneberg

 

 

 • 02.04.2018, 15:57

Kick off!


Deltakerne er I GANG!
-Og i dag har 11 av de deltatt på "kick off". 

Kick offet har jeg arrangert for at man skal kunne lære litt nytt om styrketrening, få en innføring i hvordan gjøre dette hjemme selv, og ikke minst for at deltakerne skal samles, ha det gøy og bli godt kjent. Gjennom dette føler de kanskje også enda mer på det å være en del av "et team". 
Jeg håper denne dagen ga de både kunnskap og motivasjon til tiden framover :)

Vi hadde to treningstimer, hvor noen ble med på den første, noen på den siste, noen på begge og andre på 1,5. Totalt var som sagt 11 deltakere innom meg i dag.

 

Stemninga var iallefall på topp! :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Første time var trening med medisinball, hvor første halvdel av økta hadde fokus på spenst og ben+rumpe., mens den siste delen foregikk nede på gulvet og fokuset var på mage/rygg. Armene kastet tung ball hele økta, så da fikk vi med andre ord trent hele kroppen. Vi jobbet i par eller gruppe på 3 hele økta, slik at her fikk vi svettet, tulla og trent sammen, og det var ikke tilfeldig at jeg valgte denne økta som start på kick off. Det er rett og slett en god "break the ice"-økt! Og ettersom jeg var med de selv, veit jeg at både jeg og de kommer til å ha støle bein og rumper i de neste dagene!
-Kjente man fikk brukt beina godt, for å si det sånn ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den andre økta var trening med egen kroppsmotstand. Og jeg tror jeg fikk vist de poenget mitt: at trening med "bare" egen kroppstyngde er skikkelig pes! Vi brukte første delen av økta til å lære om mage/rygg- aktivering og -trening. Her hadde vi også fokus på pust og buktrykk.
-For her er det mange som tror de får det til riktig, men som kanskje ikke gjør det allikevel ;)

Fikk denne meldingen etter timen, så da har det nok vært nyttig læring:
"Takk for fine instrukser i dag, Ida! Endelig fikk jeg til å heve/senke strake bein uten at korsryggen sto i bue!"

I tillegg hadde vi teknikktrening på push-ups og knebøy, og vi slet oss igjennom dips og pistol squats i vinduskarmen. Vi gjennomførte en "finisher" på hamstrings og setet som virkelig svei, og helt til slutt gikk vi sammen i par for å utføre ro-øvelser. Noen valgte her da en litt mer heavy og intim versjon xD

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har stor-kosa meg med denna gjengen i dag, og gleder meg SÅNN til å treffe flere deltakere på de neste treningene fremover!

Sånn til slutt, en oversikt over hvem som deltok i dag:
Madeleine Holtet
Heidi Constanse Delingsby-Fossneset
Hanne Jeanette Ingeborgøien
Monica Johansen
Trine Ljungberg
Lars Petter Martinsen 
Veronica Silkebækken
Mona Elisabeth Ødegaard 
Susanne Celius Skogholt
Malin Holtet
Anita Rønaas

 • 01.04.2018, 09:42

Konkurranseoppstart!


Da er dagen her! Og selv om det er flere som allerede har tjuvstartet, er det i dag flesteparten av deltakerne skal i gang! Dette blir 2 veldig spennende måneder, og jeg gleder meg til å ta dere med på både oppturer og nedturer, og ikke minst presentere resultater underveis! I slutten av mai skal halvparten forlate konkurransen, etter vi har stemt frem de vi synes har gjort en god jobb! 

Her kommer en oppdatering på deltakerne per dags dato.
..............................................

Caroline Kristiansen
Er virkelig i full gang, hvilket du kan lese om her
........................

Veronica Silkebækken
Veronica har også kommet SKIKKELIG i gang, og hun har jo blant annet vunnet vår første konkurranse. Den kan du lese om her

............................

Malin Holtet
Malin har kommet godt inn i styrketreningen, og i påsken har det vært masse aktivitet hva jeg kan se av skritt-telleren hennes ;) Nå må fokuset tilbake på styrketreningen igjen, selv om innsatsen i påsken var helt super!
................................

Anita Rønaas
Anita er virkelig dedikert, og selv om oppstarten var preget av sykdom, har hun tatt igjen all trening. Og nå har hun fokus på matplan fremover!

...................................

Hanne Elisabeth Arborg
Hun har skrevet et innlegg om tankene rundt opplegget her. Men i dag SKAL hun i gang! Og hun trenger nok at vi alle heier!

.............................

Trine Krogstad Hvesser
Er også kommet godt i gang med styrketreningen, men i går ha hun f i hele treningen, så hun trenger nok at vi HEIER skikkelig for å få henne i gang igjen!
............................

Jeanette Isabell Bråten
Setter i gang i dag! HEIA!
................................

Ida Eugenie Milliansen
Har startet konkurransen med influensa :( Vi ønsker masse god bedring, og håper du er klar for trening når du er frisk og rask igjen :)

..........................

Jeanette Ekre Jørgensen
Nådde målet sitt om aktivitet i påsken, og er i gang med styrketreningen! Helt topp! 

...............................

Ellen Iren Thoresen
Har vært masse ute i frisk luft med hele familien i påsken, og vært veldig aktiv! Ser at hun til og med har fått tid til styretrening :)
............................

Madeleine Holtet
Ut i fra rapport om max støl kropp, antar jeg hun er godt i gang med styrketreningen! PS: det blir bedre ;)

................................

Susanne Celius Skogholt
Vi driver og setter opp treningsplan as we speak. Mangler bare siste lille info fra Susanne, så er hun i gang :D

...............................

Silje Renate Stenslet Hellebakken
Mottok treningsplan på morgen i dag, så da er hun i gang! :D

..........................

Ida Skaugrud Åmodt
Har mottatt treningsplan og setter i gang i dag :)

.......................

Monica Johansen
Har kommet utrolig godt i gang med løpingen. Nå må hun fokusere på styrketreningen og variasjon av underlag, slik at hun unngår slitasjer.
..............................

Ida Catrine Wølneberg
Var SÅ godt i gang med treningen, og har vært veldig flink med kostholdet i påsken. Men nå har hun fått seg en trøkk i en akeulykke, så vi håper hun kommer seg fort igjen, og at knærne ikke er så skadet som fryktet!
...............................

Mona Elisabeth Ødegaard

Er godt i gang med turer, og kostholdet har vi kikket på denne uken. Nå må styrketreningen fokuseres på fremover, som supplement til gange/jogging.
.........................

Chanette Runesdatter
Mottok program i påsken! :)
...........................

Hanne Jeanette Ingeborøien
Har fått program, og er i gang med treningen! Hun er også i gang med å prøve ut oppskrifter fra matplanen :D
..............................

Trine Ljungberg
Har trent seg gjennom hele påsken, selv om hun er bortreist i ferien! I tillegg har hun med noen få justeringer klart å følge matplanen!
-PÅ FERIE! 
Det er imponerende!

........................................

Heidi Constanse Delingsby-Fossneset 
Har mottatt plan, og setter i gang så snart hennes yoga-challenge er over!

..............................

Helene og Lars-Petter Martinsen
Har fått treningsprogram begge to, og jeg fikk i går treningsselfie fra de på Trento. De er i gang med andre ord :D

.......................................

Da gjenstår det bare å at denna gjengen gir meg infoen jeg trenger for treningsplan, så er alle straks i gang!
Har til og med måttet være litt streng PT for å få alle i gang ;).......................................

Jepp, det var en oppdatering på alle deltakerne! Og nå er det full fokus på kick off de neste dagene. Med tanke på at det er styrketreningen som har blitt mest bortprioritert av deltakerne hittil, er det viktig at de møter opp her, og får hjelpen og kunnskapen de trenger for å få dette plass!

 • 27.03.2018, 16:55

Mine egg går til....


I går kåret vi vinnere av egg-konkurransen, og jeg delte ut to egg utifra deres stemmer. Men så er det nå en gang sånn i denne konkurransen at jeg har veldig mye jeg skulle sagt jeg også. Er jo blant annet jeg som velger halvparten av de som går videre fra 1.runde ;) Så da tok jeg meg den frihet til å dele ut 2 egg selv også...

Mine 2 egg ville jeg gi til Monica og Caroline. Monica har utrolig mange tilbakelagte kilometere allerede i konkurransen, og har forbedret tiden sin på 2,5 km med over 6 minutter! Til og med guttungen tar hun med seg ut :) Og Caroline har en helt enestående treningsglede og stå-på-vilje, og er så flinkt til å dele med resten av gruppa. :)

Gjennom konkurransen kommer jeg til å gi ut slike premier ved jevne mellomrom, da jeg liker å gi oppmuntringer der det er fortjent. 
-Sånn som i dag: SÅ fortjent!

Men som jeg sa til disse to: med en slik premie følger det med et lite press i form av å følge opp og fortsette den gode jobben ;) 

-Ikke skuff meg, jenter! ;)

 

 • 27.03.2018, 09:46

Enda flere i gang!


La oss starte dagen med å heie disse 3 i gang med konkurransen! Dette betyr at hele 13 stk er i gang, og i løpet av påsken skal de resterende 15 få sine treningsplaner de også. 

Heia heia, Jeanette, Hanne Elisabeth og Hanne Jeanette <3

Nå gleder jeg meg til kick off med deltakerne mine, hvor vi skal igjennom masse trening, workshops og ikke minst bli godt kjent! :)

 • 25.03.2018, 12:51

Vinn Spårti-påskeegg!


 

10 av "bli spårti"-deltakerne er i gang, og ettersom jeg er så imponert over oppstarts-gutsen deres, vil jeg gjerne lodde ut et Spårti-påskeegg til én av de :D
-I tillegg kan én av dere som stemmer vinne et påskeegg!

Dere i heiagjengen skal nå stemme på 1 eller flere (max 3 stk) som dere synes fortjener dette egget, ved å legge igjen navnet deres i kommentarfeltet her inne på bloggen (i dette innlegget) eller i kommentarfeltet på facebooksiden til Spårti. Begge deler er greit, og alle stemmer blir telt med!
-Jeg trekker også ut én av dere som har stemt, som også mottar et egg :)

Ps: ved stemming her på bloggen: legg igjen e-postadresse. Uten denne kan jeg ikke kontakte vinneren!

Så, la oss nå høre hvordan det har gått hittil!


.............................

Malin Holtet

Første uke: Godt mot og tre økter. Startet litt forsiktig, men likevel støl i hver eneste muskel. Prøv og tren med lykkelig-gira Golden Retriever (ikke enkelt😅)! 

Hektisk uke i vente, gjør mitt beste ❤️

 

..................................


Anita Rønaas

Her er min start på treningsuka Kid nr.1 begynte å kaste opp mandag og kid nr.2 i natt  Og jeg lever på smertestillende da jeg måtte trekke en tann mandag ettermiddag Har bare rukket og skrevet ut og lest opplegget dessverre. Men du skal se at det er en bedre dag i morgen hvor jeg kan sette på meg treningsklærne 

Oppdatering lørdag 24.03: 

Her kommer noen ord til:
Selvom uka startet trøblete , bør ikke resten av uka bli sånn. Men hadde det ikke vært for konkurransen,hadde jeg sikkert tenkt at jeg kunne vente til neste uke med å starte opp🙈 Men det er jo litt flaut å melde seg på å ikke gjøre en innsats også. I tillegg ser jeg på opplegget at Ida legger ned mye tid i det å hjelpe oss med både trenings- og matplaner, så vil ikke skuffe. Dette motiverer meg, så da er det bare å dra seg ut da🏃 Og så deilig det er når en først starter 💪 Bare en økt igjen av de 4, og den tar vi i morgen😊 

...........................

Veronica Silkebækken

Dette har gitt meg motivasjon og pågangsmot jeg faktisk aldri har hatt og følt før i mitt liv ang trening. Overkommet «trenings angst» (så langt) og har klart å presse meg selv lenger en jeg trodde var mulig ( (puls lengde løpe og ikke minst faktisk offentliggjøre «alt» osv).

................................

Monica Johansen

Ute å går/gogger hver kveld. Distansen på hvor lenge jeg greier å løpe blir bedre og bedre. Har en runde på 2,5km som jeg tar hver dag, første gang brukte jeg 29min å idag greide jeg d på 22,48min

....................

Caroline Kristiansen

Har trent to ganger i dag. Fikk jaggu med meg gubben på runde nr.2 Jeg har fått kjempe motivasjon. Trenings ansten min kommer hver gang jeg skal trene ute, men ikke like ikke som dag 1 Kiloene skal vekk (støl i hele kroppen).

...................

Trine Ljungberg

En og en halv uke inn og jeg blir bare mer og mer motivert etterhvert som jeg forstår øvelsene bedre, sliter fortsatt med hverdagslogistikken, men den skal jeg fikse  at den paddeflate stjerten er støl som pokker er jo egentlig fint så kan kanskje jeg og få mer enn «et hull i ryggen» etterhvert  nå gleder jeg meg til og lære litt om mat også

.....................

Mona Elisabeth Ødegaard

 Dagens tur og styrke unnagjort. En sliten liten tass på 5 mnd. Ligger rett ut etter tur ønsker dere alle en riktig god påske

..............
Trine Krogstad Hvesser 

Gøy å komme i gang med treningsplan, holde av dager til egentid og kjenne at man blir bittelitt sterke! Stiv og støl i baken - gjør vondt å sitte på rompa! Ved godt mot!

......................

Ellen Iren Thoresen

Dette går så det suser. Fikk treningsplan denne uken. Var fint at den ene dagen var trening med egen vekt. Da kunne jeg ta det lørdag kveld når dagen ikke strakk til etter at barn og barnebarn hadde vært på besøk 

Prøvd meg på løping på mølla. 8 drag av 30 og 45 sekunder. Juhu. Gjennomførte 

...............

Ida Catrine Wølneberg

Oppdatering herfra  uka starta så bra. Men, BOM kom småbarnshverdagen med sykdom og alt måtte rokkes om på, så da har det gått litt dårlig med treninga. Men, nå har jeg bretta opp arma og planlegger neste ukes mat og treningsøkter. Jobber stadig med å finne balansen i en hektisk hverdag.

..............

Yes da! Da er det bare å stemme på de dere synes fortjener en liten Spårti- oppmuntring, og kanskje vinner dere et egg også :D

 • 17.03.2018, 08:03

Enda noen tjuvstartere!


Da har enda 3 stk fått sine treningsprogram, og setter nå i gang med treningen. Oppstart av konkurransen er fortsatt ikke før 1.april, men det er jo ålreit å få et forsprang på resten av konkurrentene ;) Mona er i løpegruppa, mens Ida Catrine og Veronica er i "ned i vekt"-gruppa. Vi heier på alle 3! :DPs: konkurransen kan du lese om her 

 • 14.03.2018, 16:04

Da var vi plutselig i gang da!


Oppstart av konkurransen er jo 1.april, men da jeg på mandag la ut hvilke mål, tester og bilder som skulle tas før de kan få sine treningsprogram, tok det ikke lange tiden før disse 5 sendte melding. Kort oppsummert stod det at "jeg er klar NÅ!", i tillegg hadde de rukket å ta tester, bilder og mål lenge før hva jeg hadde planlagt. Så da var det bare å sette seg ned og lage planer da ;)

De har til og med også rukket å trene denne uka, i tillegg til og ta tester.
-Jeg er kjempestolt, samtidig som jeg heier alt jeg kan for at det holder helt ut. 

For det er jo varige endringer vi går for, ikke sant? :D

Det er bare for resten av deltakerne å komme i gang nå hvis de føler for det også, men det er også heeelt lov å kose seg med påskeegg og late påskedager, og kjøre på fra konkurransestart 1.april. 


Heia Monica, Trine, Malin, Caroline og Trine!

Dette blir gøy!

-Stay tuned :D

 • 12.03.2018, 07:37

Antropometriske mål, bilder og formtesting


Deltakerne i konkurransen skal ta antropometriske mål, bilder og må igjennom en formtesting, slik at vi har noe å måle fremgangen med. For de som vil ned i vekt, eller endre kroppssammensetning (stramme opp, øke muskelmasse feks), er det en fordel å kunne følge med på de antropometriske målene etterhvert i prosessen, i tillegg er det først når man ser bilder, man virkelig forstår hva som har skjedd med kroppssammensetningen!
Formstigning er alltid gøy å kjenne på, og særlig vil nok dette komme frem i løpegruppa.
Og for at "sterkere kropp"-gruppa skal ha noe å måle fremgangen med, skal det utføres tester også her.

De som ønsker en vektnedgang og endring av kroppssammensetning, skal ta følgende antropometriske mål:
-Vekt
-Høyde

+ (Beregne KMI hvis ønskelig)
-Midjemål
+ (Hofte, lår og overarm hvis ønskelig)


Mye som kan måles, men viktigst i denne sammenhengen er vekt og midje. 


De som ønsker en sterkere kropp, skal gjennomføre følgende tester før oppstart:
-Hvor mange push-ups med egen kroppsvekt klarer jeg?
-Hvor mye tilleggsvekt klarer jeg å utføre 10 knebøy med?
-Hvor lenge klarer jeg stå i planke med utoverføring av ben?
-Hvor mange hang ups klarer jeg?


1RM-testing skal IKKE gjennomføres, da jeg ikke overlater denne testingen til nybegynnere som aldri har gjort dette før, og uten min veiledning. Deltakerne får utdelt et program hvor øvelsene beskrives og video av alle øvelsene vises.


De som ønsker bedre løpeform skal igjennom følgende tester: 
-Hvor lenge kan jeg løpe sammenhengende"
-Hvor kjapt kommer jeg meg gjennom en utvalgt distanse/runde?


For de som ikke klarer å løpe ved oppstart, blir da svaret på første 0 minutter, også blir måling av runden/distansen gjort gående (med innslag av jogging for de som klarer).  


I tillegg skal det tas helkroppsfigur-bilder
-Forfra
-Bakfra
-Fra siden


Bildene skal tas ikledd undertøy eller evt shorts og singlet/trenings-bh. 
Her er eksempel på nøyaktig hvordan disse bildene skal tas: 
(Heia tøffe Trine, som tør å dele!) 

PS: Tas gjerne i dagslys, men pass på at lyskilden er bak fotografen, og ikke bak den som skal fotograferes. 
-For de som ønsker å blir bedre på ALLE områder, tester de ut ALT!
...........................

Så hvordan tar man antropometriske mål?

Veie seg gjør man på en vekt, og for meg har det ingenting og si om denne vekta er fancy eller ikke, bare man veier seg på SAMME vekt hver gang.

KMI (kroppsmasseindeks)- Eller BMI for dere som liker det internasjonalt.
Vekt (kg) / (høyde (m) x høyde (m) )

Eks: en dame som veier 80 kg og er 1.70 m høy:
KMI=  80/ (1.7x1.7)= 27.7

Hennes KMI er da 27.7

Det som er motiverende med å beregne KMI er at man etter en vektnedgang kan si at "Jeg var "fedme grad 1", og nå er jeg nede i "normalvekt".

Grenseverdier for KMI:

Undervekt: <18.5
Normalvekt: 18,5-24,99
Overvekt 25,00-29,99
Fedme >30
-Grad 1: 30-34,99
-Grad 2: 35,00-39,99
-Grad 3: >40


MEN...
-For det er et stort MEN ved KMI, og derfor skal ikke KMI legges så mye fokus på i denne prosessen.
KMI sier INGENTING om kroppssammensetningen. Derfor skal vi heller ha fokus på vektnedgang og midjemål/ livviddemål.

Livviddemål er et godt alternativ eller supplement til KMI. Livvidden bør måles så nøyaktig som mulig og på samme sted hver gang: midtpunktet mellom nederste del av ribbena og øverste del av hoftekammen (ca på høyde med navlen for de fleste). Målebåndet skal holdes stramt, men man skal kunne klare å snike inn en finger mellom målebåndet og magen. Mål gjerne et par ganger, slik at du vet svaret blir nøyaktig.      

Grenseverdier for livvidde:

Abdominal Overvekt

Menn: 94,0 - 101,9 cm 
Kvinner: 80,0 - 87,9 cm

Abdominal fedme

Menn: ≥ 102 cm
Kvinner: ≥ 88 cm

Mange synes også det er motiverende å måle det bredeste området ved de såkalte love handles. 
........................

Det er fremgangen som skal være i fokus her, noe man vil se på bilder og gjennom løpe-/styrke -rapporter. Hos de som ønsker vektnedgang, vil det være gøy å følge med nedgangen, og hva opprinnelig vekt var skal ikke oppgis med mindre de ønsker lenger uti prosessen. Vekt sier heller ikke noe om kropssammensetning, og nøyaktig hva vekta sier er ikke relevant her. Det er nedgangen vekta viser, hvis nedgang er et mål, som er fokuset. 

Årsaken til at jeg sa at alle skal legge ut vekt i april, var for å få med de som er villige til å dele ALT. Og sile ut de som har "sperrer". I en slik konkurransesammenheng og i dette opplegget, må man være villig til å dele alt sammen. At enkelte ikke ønsker dette, og trakk seg, er helt forståelig. Ikke alle føler for å legge ut vekta si offentlig. Men hvis man allerede her begynner å nøle, tror jeg dette kan bli en altfor heavy prosess, og jeg valgte da å ta med de uten "sperrer". 
I min jobb som PT, er det jo ikke slik jeg gjør det med å "sile ut", men i denne konkurransen og i dette opplegget måtte jeg gjøre det sånn :)
-Både for deres egen del, og for konkurransen del (blir vanskelig å følge med for heiagjengen, hvis folk stadig trekker seg fordi det var for voldsomt).

Og når jeg får oppstartstallene til deltakerne, det være seg antall push ups, kg eller løperekorden, skal de si høyt og tydelig farvel til disse tallene, for det skal være siste gang de ser de! :D
Vi går for varige resultater, og ser på dette som en investering i resten av livet, og ikke en midlertidig slankekur eller liknende!

Heia!


-Ida

 • 11.03.2018, 20:48

Nu kör vi!Jada!
Da er alle deltakerne i "Bli Spårti"-konkurransen presentert, kick off er satt opp, og jeg er i full gang med å lage trening-/ og kostholdssplaner til gjengen. Dette blir et fantastisk spennende eventyr, og jeg gleder meg til å se resultatene! Men noe jeg gleder meg til mest av alt, er å bli kjent med så mange fine mennesker og få ta del i reisen deres frem mot målene. 

Tenk, for noen innholdsrike måneder dette blir! Og tenk så gøy det blir å følge de alle! Heng med på oppdateringene, og stem frem favoritt(ene) i slutten av mai da vel!

Nu kör vi!
-Men først skal vi fortære noen påskeegg... SÅ er vi i gang!

 • 05.03.2018, 16:23

Heisann!


Hei, og velkommen til denne bloggen! Jeg heter Ida Salberg, er utdannet "Personlig Trener og Kostveilder" hos Axelssons Body Work School, og leverer i disse dager bacheloroppgave i ernæring hos Bjørknes Høyskole. Jeg er selvstendig næringsdrivende, og driver firmaet "SPÅRTI", i tillegg til å jobbe som PT hos Trento Bjørkelangen. Å hjelpe mennesker i form, er virkelig drømmejobben, og nå skal jeg få gjøre det på en helt ny måte!

Fra og med 1.april skal jeg ha en liten konkurranse gående, hvor jeg hjelper en gjeng flotte mennesker i form, mot at de lar oss følge de på veien. Dette er teksten jeg la ut på Spårti sin facebookside, da jeg vervet deltakerne:
 

Jeg søker mennesker som vil komme i form, heeeelt gratis i følgende grupper:
1: Par (altså to samboere/et ektepar som vil gjøre det sammen)
2: De som vil ned i vekt
3: De som ønsker å oppnå større muskelmasse
4: De som vil i løpe-form (her vil vektnedgang inkluderes også, for de som vil ned i vekt. Ellers er det helt fint å "bare" ha løpinga som mål.)

Ooooog i tillegg skal vi lage en konkurranse ut av dette.
Vinneren blir kåret 21.oktober, så her har man mange måneder med PT-veiledning foran seg hvis man går hele veien :D

Vi starter opp 1.april, og gjennom april og mai skal deltakerne veiledes i trening og kosthold over nett. Frivillige treningssamlinger vil også arrangeres i denne perioden. Både hos meg på Setskog, og ute på Bjørkelangen.
-Alle må være villige til å la seg avbilde før oppstart "lettere kledd" (shorts og singlet går fint) og oppgi vekt og midjemål. Siste uken hver måned legger jeg ut en oppdatering på hver deltaker, og siste uka i mai stemmer følgerne frem de som i deres øyne har gjort en god jobb. De 25% med mest stemmer går videre, også velger jeg ut 25% som også går videre. Altså "ryker" halvparten her.

I juni og juli har vi "ferietrening" som tema, og alle får et nytt individuelt treningsprogram i tillegg til en kostholdssamling hjemme hos meg (her settes flere alternative datoer opp). På denne samlingen skal vi lage masse deilig lettere sommermat, og finne inspirasjon til en litt sunnere sommer. 
Etter denne runden skal det stemmes fram 5 stk som blir med videre, i tillegg velger jeg ut 5 stk.

I august og september skal alle ha 1 PT-time med meg annenhver uke, og få nok en individuell treningsplan. Her skal man også få NØYE oppfølging på kostholdet. Dette vil si kostregistrering, oppfølgingssamtaler på nett 2 ganger i uka og/eller kostplaner til de som ønsker dette.

Oktober: finalemåneden!
Denne måneden blir det 1 PT-time i uka med meg + 1 gruppetime (flere alternativer settes opp).
Uke 1: 3 stk må forlate programmet
Uke 2: Enda 3 stk må forlate programmet
Uke 3: De 4 som er igjen skal legge ut ett innlegg hver seg om hvorfor nettopp de fortjener å vinne, og til slutt stemmes det fram 1 vinner!

DÆVEN! Tenk for en mulighet til å komme i form!

For hver runde man kommer videre, får man flotte premier. Alle som går videre fra 1.runde vinner utstyr til hjemmetrening! :D

Hvem er med meg???? :D

 

Dette blir så moro, og jeg håper dere blir med å heie like hardt som meg selv :D
-Ida

 

 

Ida

Personlig Trener og kostveileder som skal hjelpe en gjeng flotte mennesker i form i 2018, og dere kan få ta del i deres reise :D

Search

Bloggdesign