hits
  • 04.09.2018, 09:03

Ida Catrine Wølneberg: oppdatering etter 5 måneder


Ida har oppnådd nøyaktig hva jeg ville hun og resten av deltakerne skulle oppnå:
At trening og sunne matvalg blir en del av hverdagen. 


Men dette kommer ikke av seg selv! For det å komme seg dit hvor en aktiv og sunn livsstil blir helt naturlig koster masse blod, svette og tårer. Man må over ei fryktelig lei kneik i starten, og må underveis reise seg igjen etter nedturer hvor man vanligvis ville trukket seg fra kampen for en sunnere livsstil.

Dette har Ida klart, og jeg er fryktelig imponert over innsatsen, hennes evne til å reflektere rundt egen situasjon og ikke minst stolt av alt hun har oppnådd <3

Da er det søndag og det er på tide med en liten oppdatering.
Egentlig er det fint med noen slike oppdateringer, slik at man må sette seg ned å reflektere litt over hva som har vært, er og hva man vil fremover.
De siste ukene har jeg vært litt offer for det man vel kaller tidsklemma. Døgnet har egentlig ikke hatt nok timer. Men det positive er alt når ukene/dagene planlegges er det å droppe å trene HELT uaktuelt. Og det er jo en av de tingene jeg ønsket meg, at treninga blir min hverdag. Så, noen dager har det vært opp 5.15, slik at man kan rekke det FØR jobb. Men for en god følelse å få det til.
Nå er fokuset på å holde på dette da den litt hektiske perioden ikke er helt over enda. OG, vi har tatt tilbake middagsplan for uka. Det sklir litt ut i perioder hvor vi ikke er hjemme samtidig noen dag.
Så ja, deilig å reflektere å sette seg en plan. Jeg er KLAR for noen uker frem til neste oppdatering!
💪

  • 29.07.2018, 13:09

Resultater etter 2. runde: Ida Catrine Wølneberg


Jeg er så glad vi har med Ida i gjengen! 
Hun er med på alt som er av fellestreninger, bidrar med super innsats og godt humør. 

Man kan også se av formtestene at hun gjennomfører treningsplanen til punkt og prikke, og når deltakerne nå skulle sette sammen og lage treningsplaner selv for veien videre, var det tydelig at hun har lært mye, og fiksa oppgaven SÅ lett!

Vekta har nådd et platå, og nettopp dette skal være fokuset videre i runde 3, så nå trenger Ida alle stemmer hun kan få, for hun vil så gjerne videre :)

Vekt og mål:

Vekt:
- 5 kg

Cm midje:
-8 cm

Cm hofter:
-4,5 cm

Cm arm:
-1 cm


Formtester: 

5 km gå/jogg:
Ved oppstart: 42,25 min
Nå: 38,56 min

Sammenhengende jogging:
Ved oppstart: 3-4 min
Nå: 17 min!!

Push ups:
Ved oppstart: 1
Nå: 4 på tær + 13 på knær.

Knebøy med vekter:
Ved oppstart: 10 stk med 40 kg
Nå: 10 stk med 50 kg!

Planke med utoverføring av ben:
Ved oppstart: 14.29 sek
Nå: 41,28 sek
Da var jammen runde 2 over. Tiden går FOR fort. Og jeg føler meg absolutt ikke klar for å gi slipp på dette opplegget. Denne runden har vekta stoppet litt opp. Ryktet sier at i neste runde er akkurat det, å komme seg videre når man kommer til ett slik punkt, noe av det man kan få hjelp med. Og jeg VIL! så veldig. Men, det som føles bra når man har en stopp på ett område er at på treningsdelen har jeg kunnet øke tyngde på vekter og jeg merker at jeg har blitt mye sterkere.
Ikke minst har jeg turt å kaste meg uti en av mine drømmer. Nemlig å prøve SUP! Det har stått på ønskelista mi lenge, men jeg har vært redd jeg skulle være for svak/tung..ja..redd for at jeg liksom ikke kunne gjøre det. Men vet dere, jeg kunne jeg!! Og det var såå deilig å bryte egne fordommer. Også var det jo såååå gøy!!! Jeg planlegger alt neste runde!
Jeg kan ikke få skrytt nok av de jeg gjør dette med, av PT Ida og hennes opplegg. Jeg håper jeg kan fortsette ferden videre💜


  • 02.07.2018, 07:58

Ida Catrine Wølneberg: resultater etter 12 uker
Å løfte tyngre, løpe raskere og minke i midjen er nå én ting, men ikke så viktig for meg, som det at deltakerne begynner å få det så utrolig mye bedre med seg selv. 
-Mentalt, altså. 

Sånn som Ida her, som endelig trener i shorts :D
.....
Det nye treningsprogrammet til Ida byr på mange utfordringer: AMRAP, pyramide med kettlebells, stigningspyramide på mølla osv osv. Men de utfordringene fikser hun helt fint! :D
-Og hun har en fin formstigning!


Vekt og mål:

Vekt:
-  5 kg 

Cm midje:
-  8 cm


Formtester:

5 km mølle:
Ved oppstart: 42,25 min
Nå: 41,11 min


Løpe sammenhengende:
Ved oppstart: 3-4 min
Nå: 15 min!


Pushups på tær:
Ved oppstart: 1
Nå: 4 stk + 10 på knær!

Planke med utoverføring av ben:
Ved oppstart: 14,29 sek
Nå: 30,80 sek!!!

Knebøy:
Ved oppstart: 8-12 stk med stang+ 2x 10kg
Nå: 14 stk med stang+ 2x 10kg

Oppdateringstid da dere...wow. Det er så mye å si om dette opplegget til Ida. Det er jo alt det åpenbare ved det med mat/kost og trening. Men så er det (for meg ihvertfall fall) den mentale biten vi går gjennom. Kanskje vanskelig å se for seg. Men det gjør noe med en, når man kan vise seg selv at man klarer å gjennomføre planlagte treningsøkter, og jaggu klarer man litt tyngre vekter plutselig. Og der løp man brått littebitt lenger eller fortere eller opp en bakke man har måttet gå opp før. DEN følelsen. Å mestre noe. Jeg har ihvertfall en stemme i hodet som ofte drar i den negative retningen, og iløpet av disse ukene har det blitt SÅ mye lettere å ikke høre på den negative siden. Og gruppa. GRUPPA💜💜 Når den negative stemmen er litt for høy, da drar gruppa deg opp fra gjørma, eller man kan bare se på hva alle disse jeg gjør dette med får til og man bare kan ikke gi seg. Det går sakte med kiloene, men jeg kjenner at kroppen har blitt sterkere og gladere, og hodet er på ett godt sted. Fy flate. Jeg har hatt mitt første år hvor jeg har turt å trene i shorts/tights som går over knærne💪💪 Det høres sikkert dumt ut, men DET, det er for meg en stor seier å overkomme shorts frykten. 😁 

  • 06.06.2018, 12:46

Ida Catrine: Nuh kjör vi!


Fyyyy flate!!! Jeg kom videre til runde 2. JEG liksom!! 🙌
Det er helt villt. Må jo bare si tusen takk for alle som var med på å la meg få holde på enda litt til.

Nytt program "i posten". Nye økter på menyen. Skal bli kjent med styrketrening i pyramideform og AMRAP
(ja, ordet skremte vettet av meg😂)
Men, jeg er klar for å gi på. Og jeg GLEDER meg til å fortsette, og vise dere at det var riktig å stemme på meg.
Nuh kjör vi!


  • 27.05.2018, 14:36

Resultater etter 1. runde: Ida Catrine Wølneberg


Ida startet jo som nevnt hele konkurransen med å skade knærne i en akeulykke. På tross av at treningsplanen måtte justeres kraftig deretter, og alt føltes litt håpløst i et øyeblikk helt i starten, har hun fortsatt denne første runden med en SUPER innsats :)

Hun har også vært med på fellesøkter, og selv om løpeøktene våre har vært skikkelig "pes", ser det ut som hun trives og at løpeformen blir bedre. Kroppen blir også sterkere, og smalere. Ettersom hun er med i gruppa "ned i vekt", er jo målet også nettopp en slankere kropp.

Med tanke på at formtestene første gang ble tatt med skadefrie knær, synes jeg det er utrolig at hun i det hele tatt har klart å forbedre seg på flere punkter.


Vekt og mål:

Vekt:
-  3 kg 

Cm midje:
-  6 cm


Formtester:

5 km mølle:
Ved oppstart: 42,25 min
Nå: 41,57 min


Løpe sammenhengende:
Ved oppstart: 3-4 min
Nå: 10 min!


Pushups på tær:
Ved oppstart: 1
Nå: 3 stk + 5 på knær

Planke med utoverføring av ben:
Ved oppstart: 14,29 sek
Nå: 26,34 sek!!!

Knebøy:
Ved oppstart: 8-12 stk med stang+ 2x 10kg
Nå: 8 stk med stang+ 2x 10kg
(Kan ikke øke eller pushe for mye her pga knærne)


Sånn, da var det formtest og bildetid. Er for øyeblikket i Spania og smugtok bilder før jeg dro (Ida sine før- og etter-bilder kommer i neste runde). Men den formtest tenkte jeg jo ikke på. Men, det som da er så flott er at jeg hadde jo såklart med treningstøy på ferie, så da var det bare å slenge på seg tøyet og stikker på gym'n. Og jaggu hadde man forbedret seg litt.
For sånn har det blitt, treningstøyet må være med. Har liksom blitt litt mer en selvfølge.
Det at første del av denne konkurransen nå er ved veis ende er helt vanvittig. Det har gått så fort. Og jeg har blitt veldig knytta til disse menneskene jeg har møtt gjennom dette. Tanken på at det er slutten nå for noen av oss er faktisk veldig trist. Jeg vil jo ikke fortsette reisa alene når man vet man kan ha så mye god støtte. Uansett, reisen har bare begynt, og videre skal man.
Denne konkurransen har vist at jeg kan (selvom det går litt sakte) og at det finnes så mange fine folk der ute som støtter og er i samme situasjon. Takk til gjengen og til Ida som satt igang det her🙌 

  • 18.05.2018, 09:21

Ida Catrine: Fy flate, for ett støtteapparat


En liten oppdatering fra meg i en hverdag som akkurat nå er meget hektisk og består av mange både 10 og 12 timers dager.
Det nærmer seg slutten på første runde, og jammen må jeg si det har skjedd noe i løpet av disse ukene. Hos meg går det tregt med vekta, men enda noen cm er borte fra midjen. Etter siste måling er der ca 6.5 cm mindre. 🤸 Men, det jeg syns er så herlig er at det allerede føles litt mer naturlig å legge bevegelse inn i hverdagen. "Jeg bare tar en sykkeltur jeg" eller "stikker ut å jogger". At dette har blitt mer naturlig i hverdagen er noe jeg bare elsker. Og all denne herlige energien da gitt.

Også må jeg få legge til, at jeg kanskje var litt sånn at jeg gledet meg til å få MITT program, og MIN matplan, for nå skulle JEG gjøre dette. Men her må jeg ta av meg hatten for damene jeg da har havnet i gruppe med. Fy flate, for ett støtteapparat. Det settes igang fellestreninger og når kakelysten er stor (midt i uka) får man så mye backup at man klarer å holde seg unna. Når tilogmed ett menneske du egentlig aldri har møtt tilbyr seg å få mannen til å kjøre innom jobben min med sunne erstatninger når sjokoladelysten kommer (Caroline😘),
ja da kan jeg ikke annet enn å bli utrolig rørt. Takk damer! Og takk Ida som står på toppen av det hele.
Jeg håper så inderlig på å få fortsette reisa sammen med dere!
Slenger med ett bilde fra Istad, hvor jeg bare stakk en tur å tok noen løp i trappa i hoppbakken💪
(de som var der med meg var kanskje ikke like imponerte for jeg klagde nok endel, og det ble og mye gåing da beina ikke orka løpe alle gangene, men Hey! Jeg var der og gjorde det!) 😁

  • 29.04.2018, 17:50

Ida Catrine Wølneberg: oppdatering etter ca 5 uker


Ida sin start ble som tidligere nevnt preget av akeulykken hvor hun ødela knærne sine litt, men de siste ukene har treningen gått bedre og et sunt kosthold er fortsatt i fokus.

Resultater etter ca 5 uker:
- 2 kg
-3 cm
Oppdateringstid...bare ordet i seg selv gir både kjipe og bra sommerfugler i magen...Dette prosjektet gir både oppturer og nedturer. Treningsmessig hadde jeg ikke den beste starten, men var da god på matfronten. Siste par ukene har treningsfronten vært bra, men jeg har prøvd å freestyle litt på matfronten. Selve opplegget er jo veldig bra. Bra økter og helt normal mat. Men hodet har ikke snudd heeelt kontra vaner. Må konstant jobbe med hodet og å holde meg unna fristelsene. Bytte ut har vært en av oppgavene Ida har gitt oss. Og det hjelper litt. Når man har lyst på en DIGER skål is med sjokoladesaus føles det bra å heller lage en DIGG smoothie. Og det leder over til oppturene. Jeg merker jo at jeg har mye bedre energi etter å ha byttet ut drittmat med bra mat. Her om dagen hadde jeg ett par timer uten planer, og istedenfor kafètur (hvor jeg garanterer hadde gått på en kakesmell) ble det en kondisøkt på sykkel med minstemor bakpå. Og smoothiekos etter turen. SÅ deilig!
Resultater vektmessig og cm..tja..det går sakte...men det går jo i rette retning. Så langt 2 kilo ned og 3 cm rundt midje. Men jeg er klar for fortsettelsen. 👊

  • 12.04.2018, 07:47

Ida Catrine Wølneberg: oppdatering etter 3,5 uke


Ida Catrine kom fort i gang med treningsplanen, men så var hun i en akeulykke, og ble gående på krykker. Snakk om nedtur, når man er så godt i gang! Virket som hun ville gi opp der og da, men i ettertid har hun snudd tankegangen og kommet i gang igjen. Disse knærne krever tilpassing, og treningen får ikke vært 100% på det nivået som planlagt, men det er ingen krise. Nå gjør vi det beste ut av situasjonen, og som jeg sa til henne: Da kan du bruke tiden du skulle brukt på trening på å få kostholdet optimalt. Hun følger min matplan, og det virker til å gå strålende! Ser ut som hele familien spiser Spårti-mat om dagen, og det er gledelig å se det faller i smak! Også er det jo helt fantastisk at vekta viser 1,5 kg ned på litt over 3 uker. Som alle andre ønsker også Ida Catrine at vektnedgangen skal ha litt tempo på seg, men med tanke på at aktivitetsnivået ikke har fått vært som planlagt, er jo dette helt supert! Og nå som knærne begynner å bli bedre, ligger alt til rette for å fortsette nedgangen, og kanskje i et litt hurtigere tempo, slik som Ida Catrine ønsker ;)
Å klare og fortsette selv om hun ble satt helt ut av spill, er imponerende!
Heia deg! :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERATreningsplan og matplan er deilig. Det er så godt å ha en fasit. Så er det bare å planlegge det inn i hverdagen. Som iogforseg ikke er bare lett i en hverdag med 5 stk som alle skulle ha gjort både det ene og det andre. MEN, maten altså!! Det er så herlig med en matplan som passer hele familien (ihvertfall stort sett) småbarna har spist middag med stor glede nesten hvert måltid med spårtimat. Godt med ett opplegg som funker for hele familien.
Treningsfronten har ikke vært like smoooth. Etter å ha bedrevet ekstremsporten "aking med barna" i påsken dro jeg på meg no trøbbel med kne/knær, og det sendte meg skikkelig i kjelleren. Klarte ikke gå eller noe og tenkte at nå kan jeg like gjerne bare gi opp hele opplegget. (Snakker noen få dager her bare så snakk om kriiisemaksimering🤣) Men takk og pris til fornuften litt overhånd og jeg hadde ett møte med meg selv hvor jeg bare meg ta meg sammen. Også var Spårti Ida enig i at jeg måtte skjærpe meg...og etter å ha vært med på en kick off trening med Ida skjønte jeg at dette går jo fint. Etter det har vi tilpasset treningsprogrammet og jeg kommer meg på trening.
Siste par dagene har jeg kjent på at jeg har så mye energi...at kroppen bare klarer og orker. Og det er så deilig! Hverdagen er hektisk, og i tillegg til å såklart ville ned i vekt i str vil jeg ha en kropp og ett sinn som tar hverdagen på strak arm. Og slik har de siste dagene vært.
Og vettu, nå gikk jeg på vekta, og jaggu viser den 1,5 kilo ned siden oppstart. Vet det bruker gå sakte så jeg vil si at det ække gæli😁

  • 10.03.2018, 14:00

Presentasjon: Ida Catrine Wølneberg


Enda en "Ida" :D
Denne Ida'en har trent med meg gjennom mammatrim tidligere, og gir looken min livreddende førstehjelp annenhver uke (les: setter på vipper ;) ). En utrolig jordnær, mild og god person, som jeg virkelig unner å nå målene sine <3

Ida Catrine
Gruppe: Ned i vekt

 

-Hvem er du, og hvorfor meldte du deg på?
Jeg heter Ida. Har brått innsett at jeg er blitt midt i 30åra😮😄 Bor på Bjørkelangen med samboer og 3 jenter på 2,5, 5,5 og 19 år.
Syns det er litt skummelt å ha meldt meg på dette, men etter å jobbet med å komme meg i form og ned noen kilo en god stund må jeg innse at jeg trenger HJELP! Og da er jo dette en for godt mulighet til å ikke lukke øynene og hoppe i det.

-Hvilken gruppe ønsker du å være i?
Enten løpegruppa, da jeg innså for noen år siden at jeg egentlig liker å løpe, men har liksom utsatt det å bli god på å løpe til jeg blir i god form..samtidig kommer jeg jo aldri dit, så kanskje man kan bli i god form MENS jeg blir god på å løpe. Også vil jeg jo ned i vekt også, så den gruppa vil jo og passe meg.

-Hva er målet og hva håper du å få ut av dette?
Målet er å bli i god form. Gjerne ned kilo, bli sterkere og lære meg å spise mat riktig for meg. Jeg vil komme meg dit at jeg og kroppen spiller på lag og bare mailer hverdagen sammen.

-Hva tenker du om selve opplegget?
Opplegget virker jo spennende. Liker at man får hjelp både på mat og treningsformen da jeg ikke klarer finne balansen selv og enten er "superflink" eller helt på tryne med tv og pottisposen. Fint at vi er mange som starter opp sammen, litt mindre skummelt da.

-Hva er dine største svakheter, som du føler du må jobbe mest med i
kommende prosess?

Konkurranseinstinktet, kan ha en tendens til å gi meg om jeg føler alle uansett er bedre/flinkere og det å være strukturert i hverdagen med maten (og ikke falle for fristelser ( spesielt bakevarer))

.....................................

Heia Ida! :DPs: konkurransen kan du lese om her

Ida

Personlig Trener og kostveileder som skal hjelpe en gjeng flotte mennesker i form i 2018, og dere kan få ta del i deres reise :D

Search

Bloggdesign